Trio Shaham Erez Wallfisch

leden

Hagai Shaham, viool
Raphael Wallfisch, cello
Arnon Erez, piano

biografie

Als de internationale pers het heeft over “Shaham and Erez…probably the most dazzling
I have heard” (American Record Guide) en “Wallfisch…one of the most outstanding international cellists” (Leipziger Volkszeitung) en deze drie reuzen besluiten dat het tijd is om de krachten te bundelen, dan zou er wel eens iets ongelooflijks uit voort kunnen komen. En dat is precies wat er gebeurde toen dit pianotrio in 2009 het licht zag. Met groot enthousiasme werd het trio begroet door een publiek dat overrompeld was door het intense samenspel en de extreme muzikaliteit.

“… so wonderfully played as to make the listener want to curl up with pleasure: it is spot-on. Mendelssohn… would have welcomed these performances with open arms.” * * * * * International Record Review

Vanaf jonge leeftijd al wonnen deze drie musici verschillende prestigieuze Eerste Prijzen (Shaham/Erez: ARD; Wallfisch: Gaspar Cassadó) als startschot voor hun drukke, internationale carrières. Met legendarische docenten als Ilona Feher (Shaham), Arie Vardi (Erez) en Gregor Piatigorsky (Wallfisch) zijn ze inmiddels zelf uitgegroeid tot buitengewoon gewilde docenten met posities op beroemde instituten als The Buchmann-Mehta School of Music, University of Tel Aviv (Hagai Shaham, Arnon Erez), Stony Brook University New York (Hagai Shaham) en zowel het Zürich Winterthur Konservatorium als het Royal Northern College of Music (Raphael Wallfisch). Wereldwijd geven ze jaarlijks masterclasses op grote internationale festivals zoals o.a. Kuhmo (Finland), Keshet-Eilon (Israel) en Banff (Canada)

Deze musici hebben een enorm aantal opnamen gemaakt voor verschillende grote labels als Hyperion, Chandos en Nimbus.

Het trio tourde sinds de oprichting (2009) door Zwitserland, Israël en meerdere malen door Nederland. Snel daarna debuteerde het in Duitsland en gaf het concerten in Concertgebouw Amsterdam en in Wigmore Hall Londen. De beide laatste zalen waren zo enthousiast dat het trio onmiddellijk opnieuw werd uitgenodigd. Gedurende de afgelopen seizoenen debuteerde het trio in België, Frankrijk, Spanje, Slovakije en Canada. In seizoen 2016/17 staan opnieuw concerten in Wigmore Hall en het Concertgebouw gepland, alsmede een debuut in Polen en een terugkeer naar Duitsland. Onlangs ontving het trio een uitnodiging van Wigmore Hall om in seizoen 2019/20 een complete Beethoven cyclus te doen.

Het trio heeft inmiddels 3 CD’s uitgebracht die stuk voor stuk de allerhoogste waardering van de internationale pers kregen. Hun laatstverschenen en vierde opname (2016) is een dubbel-CD gewijd aan de pianotrio’s en het dubbelconcert van Johannes Brahms. De volgende opname, met werken van o.a. Dvorak, wordt verwacht in het voorjaar van 2017.

Meer info op: www.trioshahamerezwallfisch.com

gallery

agenda

    media

    la fabrique des regards | Studio Hermelijn © 2020