Signum Quartett

leden

Florian Donderer, viool
Annette Walther, viool
Xandi van Dijk, altviool
Thomas Schmitz, cello

biografie

“Es ist mir eine Freude, Ihrer energischen Ernsthaftigkeit und poetischen Präzision zuhören zu dürfen.”
Wolfgang Rihm über die Einspielung seines Quartettsatz auf der 2012 erschienen CD

„Das Signum Quartett ist eine
Ausnahmeerscheinung, die höchste Aufmerksamkeit verdient.“
Jörg Widmann

Het Signum Quartet heeft zijn stempel gedrukt (Lat. Signum) op de internationale kwartet wereld door hun energieke en levendige interpretaties en heeft zich bewezen als een van de meest opwindende jonge ensembles van hun generatie. Sinds hun oprichting in 1994 speelt het ensemble in de huidige formatie sinds 2007. Van 2009-2012 werden zij ondersteund door het stART Programma van de Bayer Culturele Zaken Afdeling (Bayer Kultur) en momenteel maken zij deel uit van het BBC Radio 3 New Generation Artists programma.
Intensieve studies met het Alban Berg Kwartet, Artemis Kwartet en het Melos Kwartet, alsmede masterclasses bij en samenwerking met György Kurtág, Walter Levin, Alfred Brendel, Leon Fleischer en Jörg Widmann hebben de artistieke ontwikkeling van het Signum Kwartet gevormd, winnaars van vele prijzen (Deutscher Musikwettbewerb, Premio Paolo Borciani, ICMC Hamburg, London International String Quartet Competition, alwaar het kwartet bovendien ook nog de fel begeerde Publieksprijs behaalde).
Onder de kamermuziek partners van het kwartet bevinden zich Jörg Widmann, Igor Levit, Leonard Elschenbroich, Adrian Brendel, Christian Ihle Hadland, Eckhart Runge (Artemis Quartet), Mark Simpson, Carolin Widmann en Dominique Horwitz.
Hun optredens voerden het Signum Quartet naar internationale podia zoals Madrid en Barcelona tot Basel en Parijs, van de Laeiszhalle in Hamburg, de Liederhalle in Stuttgart, het Concertgebouw in Amsterdam, de Wigmore Hall in Londen en de Berliner Philharmonie tot het Schleswig-Holstein Muziek Festival, het Festival Aix-en-Provence en de BBC Proms.
Op uitnodiging van het Goethe Instituut heeft het jonge ensemble uitgebreide concert tournees ondernomen naar onder meer Azië, Midden-Amerika en Afrika.
De concerten van de vier musici werden nationaal en internationaal uitgezonden door de zenders van de ARD, Deutschlandfunk, DRS, ORF, BBC en Arte.
Meer info op: www.signum-quartett.de

gallery

agenda

    media

    la fabrique des regards | Studio Hermelijn © 2020