Quartetto di Cremona

leden

Cristiano Gualco, viool
Paolo Andreoli, viool
Simone Gramaglia, altviool
Giovanni Scaglione, cello

biografie

THE STRAD «Internationally renowned for their extremely mature and lyrical sound»
BBC MUSIC MAGAZINE «The Quartetto di Cremona exude phenomenal energy and momentum»

Sinds hun oprichting in 2000 heeft het Quartetto di Cremona een reputatie als een van de meest opwindende kamermuziekensembles op de internationale podia opgebouwd.
Zij worden regelmatig door geheel Europa, Zuid Amerika, de Verenigde Staten en het Verre Oosten uitgenodigd voor de belangrijkste festivals en concertseries.
Het kwartet krijgt van zowel recensenten als publiek bijval voor hun hoge spelniveau.
Zij zijn regelmatig met hun uitgebreide repertoire, dat de gehele periode van Haydn tot en met de hedendaagse muziek bestrijkt, over de hele wereld te beluisteren op zowel de radio als de televisie (RAI, WDR, BBC, VRT, SDR, ABC).
2017 markeert de uitgave van het laatste deel van de complete Beethoven kwartetten voor het Duitse label Audite. Het eerste deel van deze serie werd direct bekroond met een 5-sterren beoordeling door het BBC Music Magazine. Tevens werd het tot album van de maand benoemd door het prestigieuze Duitse blad Fonoforum.
Tevens is hun album met Beethoven kwartetten in 2017 bekroond met de ECHO Klassik prijs.

Onlangs maakte het Quartetto di Cremona met succes haar debuut in het Concertgebouw te Amsterdam en keren zij in januari 2018 terug naar het Muziekgebouw, waar zij zullen optreden tijdens de prestigieuze Strijkkwartet Biënnale Amsterdam.
Ook gaan ze dit seizoen naar de Verenigde Staten, China, Denemarken, Duitsland en Groot-Brittannië.
Recente en komende noemenswaardige optredens omvatten concerten in Hamburg, Vancouver, Zürich, Stockholm, Genève en Madrid, als ook hun jaarlijkse terugkerende uitnodigingen bij de grote Italiaanse concertzalen- en series.
Het kwartet heeft met talrijke internationaal bekende artiesten samengewerkt, waaronder Lawrence Dutton, Edicson Ruiz, Andrea Lucchesini, Antonio Meneses en het Emerson Strijkkwartet.
Zij worden regelmatig uitgenodigd voor het geven van masterclasses door heel Europa en de Verenigde Staten. Sinds het najaar van 2011 geeft het kwartet leiding aan het befaamde Master’s programma voor professionele en gevorderde strijkkwartetten aan de Academia Walter Stauffer in Cremona.

Het Quartetto di Cremona is ambassadeur voor het internationale “Friends of Stradivari” project en voor de Thomastik-Infeld snaren.
In november 2015 werden zij benoemd tot ereburgers van Cremona.

Meer info op: www.quartettodicremona.com

gallery

agenda

    media


    la fabrique des regards | Studio Hermelijn © 2020