Quartetto di Cremona krijgt het ‘Paganini’-kwartet tot zijn beschikking

Het Italiaanse Quartetto di Cremona, ECHO Klassik 2017 winnaar, is volop in het nieuws met hun veel geprezen CD’s, maar ook door het nieuws dat het kwartet sinds september 2017 de beschikking heeft over vier prachtige Stradivarii die bekend staan als het ‘Paganini’-kwartet. De instrumenten, ooit allemaal in bezit van Nicolò Paganini (1782-1840), mochten volgens de wilsbeschikking van voormalig eigenaresse Mrs. Anna E. Clark niet van elkaar gescheiden. Ze werden bespeeld door het Paganini Kwartet, het Cleveland String Quartet, het Tokyo Kwartet, tot voorkort door het Hagen Kwartet en nu dus door het Quartetto di Cremona. Strad Magazine wijdde er een artikel aan, dat u hier kunt teruglezen.

De Beethoven cyclus die het kwartet opnam kreeg veel aandacht onder de internationale pers, zoals Crescendo, Pizzicato, en Concerti.

We zijn zeer verheugd om vanaf seizoen 2018-2019 samen te gaan werken met dit geweldige Italiaanse kwartet, dat onlangs zijn debuut maakte in het Concertgebouw en in januari 2018 terugkeert naar Nederland, om deel te nemen aan de eerste Strijkkwartet Biënnale Amsterdam.

la fabrique des regards | Studio Hermelijn © 2020