Juilliard String Quartet

leden

Areta Zhulla, viool
Ronald Copes, viool
Roger Tapping, altviool
Astrid Schween, cello

biografie

“The Juilliard String Quartet remains the standard by which all other quartets must be judged”.
Los Angeles Times

Het Juilliard String Quartet is inmiddels, in zijn 70-jarig bestaan, een levende Amerikaanse legende geworden. Het is vanaf het ontstaan en tijdens de carrière gewaardeerd om zijn doortastende interpretatie van de klassiekers, met daarin tegelijkertijd een nieuwe, vibrerende combinatie van samenspel en lef.
In het verleden heeft het kwartet veel Amerikaanse premières gespeeld zoals de zes strijkkwartetten van Bartók, Sjostakovitsj, Dutilleux alsook wereldpremières van werken van meer dan 60 Amerikaanse componisten. Rond de grote klassieke werken
van Haydn, Mozart, Schubert, Brahms en Bach’s Kunst der Fuge, speelt het kwartet complete Beethoven cyclussen in vele hoofdsteden van de wereld waaronder New York, Tokyo, Bonn en recentelijk Washington D.C. waar het kwartet meer dan vier
decennia ‘Quartet in Residence’ was.
Het geluid van het Juilliard Quartet is befaamd om zijn helderheid, onweerstaanbare ritmische kracht en hang naar uitzonderlijke eenstemmigheid ongeacht het werk.

“The Juilliard Quartet continues to amaze with the freshness and intensity it invariably brings to every corner of its vast repertory”.

New York Times

Meer info op: www.juilliardquartet.com

gallery

agenda

    media

    la fabrique des regards | Studio Hermelijn © 2020