Emerson String Quartet

leden

Eugene Drucker, viool
Philip Setzer, viool
Lawrence Dutton, altviool
Paul Watkins, cello

biografie

Het Emerson String Quartet is één van de beste strijkkwartetten van deze tijd. Geprezen om zijn muzikaliteit, talent en dynamische uitvoeringsstijl, heeft het kwartet een indrukwekkende lijst prestaties op zijn naam staan: een exclusief platencontract bij Deutsche Grammophon, twee Grammy Awards voor het Beste Klassieke Album en de Beste Kamermuziekuitvoering, de Prijs voor de Beste Plaat van het Jaar van Grammophone Magazine en concerten in vrijwel iedere belangrijke concertserie en op festivals over de gehele wereld.

Naast klassiek repertoire heeft het Emerson String Quartet grote affiniteit met moderne muziek. Een aantal componisten droeg een compositie aan hen op, zoals John Harbison, Gunther Schuller, Richard Wernick, Wolfgang Rihm en Paul Epstein.
Het Emerson String Quartet gaf concerten in Noord Amerika, Zuid Amerika, Japan, Australië en West Europa.

Het kwartet werd opgericht in 1976, het jaar van het 200-jarig bestaan van de Verenigde Staten en is genoemd naar de Amerikaanse dichter en filosoof Ralph Waldo Emerson. Eugene Drucker en Philip Setzer richtten het kwartet op en zij spelen afwisselend de eerste viool. Lawrence Dutton kwam in 1977 bij het kwartet en David Finckel in 1979. Onlangs volgde de Britse cellist Paul Watkins Finckel op.

Meer info op: www.emersonquartet.com

gallery

ESQ(c)Lisa-Marie Mazzucco2_optESQ(c)Lisa-Marie Mazzucco3__optESQ(c)Lisa-Marie Mazzucco_1_opt

agenda

    media

    la fabrique des regards | Studio Hermelijn © 2020