Ella van Poucke wint Elisabeth Everts Prijs

De Stichting Elisabeth Everts Prijs Fonds heeft de gelijknamige prijs (een geldbedrag van € 7000) toegekend  aan de celliste Ella van Poucke (Amsterdam, 1994). De prijs wordt op 21 december a.s. uitgereikt in het radioprogramma Spiegelzaal (10.00 uur, live vanuit het Concertgebouw).

De Elisabeth Everts Prijs wordt eenmaal per twee jaar toegekend en  is bedoeld voor jonge Nederlandse musici van uitzonderlijke begaafdheid die aan het begin staan van een veelbelovende carrière. Deze omschrijving is bij uitstek van toepassing op Ella van Poucke.

Met name de intensiteit van haar spel, haar prachtige toonvorming en feilloze techniek maken haar tot een muzikale persoonlijkheid van uitzonderlijke klasse, aldus een citaat uit het juryrapport.

Ella van Poucke studeerde in Den Haag en Amsterdam. In 2008 won ze het Prinses Christina Concours,  in 2010 de prijs voor het meest veelbelovende talent bij het Nationaal Cello Concours in Amsterdam en in  2013 had ze haar eigen ‘carte blanche’ serie in het Concertgebouw.  Inmiddels speelde ze ook al in alle belangrijke zalen van Europa en de V.S.

Eerdere winnaars van de prijs, die sinds 1949 wordt uitgereikt, zijn o.a. Ronald Brautigam, Pieter Wispelwey, Micha Hamel, Ralph van Raat, Cora Burggraaf en, in 2012, Remy van Kesteren.

 

 

 

la fabrique des regards | Studio Hermelijn © 2020