Ella van Poucke winnaar GrachtenfestivalPrijs 2017

Ella van Poucke (23) is winnaar van de GrachtenfestivalPrijs 2017. Wegens ziekte moest zij gisteravond tijdens de finaleavond verstek laten gaan. Maar conform de formule van de Grachtenfestivalprijs was de winnaar al van te voren bepaald door de jury.
De genomineerden, violiste Elise Besemer, celliste Ella van Poucke en bariton Michael Wilmering werden het afgelopen culturele seizoen gevolgd door de jury. Tijdens de feestelijke avond traden de genomineerden kort op, waarbij Sophiko Simsive, winnaar van vorig jaar en artist in residence tijdens de huidige editie van het festival, de muzikale honneurs waarnam voor Ella.
De jury bestond uit de muziekjournalisten Frederike Berntsen (Trouw), Biƫlla Luttmer (de Volkskrant) en Joep Stapel (NRC Handelsblad). Uit het juryrapport over Ella van Poucke:
“Deze musicus grijpt het publiek bij de lurven, met grote technische beheersing die in dienst staat van het muzikale betoog. De muzikale ontwikkeling die de winnaar heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren is opmerkelijk. Van een getalenteerd beginnend musicus is de winnaar uitgegroeid tot een muzikale persoonlijkheid die de internationale podia kan veroveren.”
Ella van Poucke wordt als winnaar van de prijs artist in residence tijdens het Grachtenfestival 2018.

foto: Jeroen C. van Zijp

la fabrique des regards | Studio Hermelijn © 2020