CD nieuws

Dit najaar verschijnt een aantal nieuwe CD’s van diverse kwartetten:
– van het Brentano String Quartet verschijnt na de succesvolle releases van Beethoven’s opus 125, 127, 132 en 135 nu opus 130 en de Grosse Fuge opus 133 bij het label Aeon. Het kwartet is in seizoen 15-16 is te boeken tussen 1 en 15 november 2015.

– in december verschijnt de nieuwste CD van het Zuid-Amerikaanse Cuarteto Latinoamericano, met werken van de vergeten, maar fantastische romantische Spaanse componist Ruperto Chapí.

– het Daniel Kwartet heeft in samenwerking met Klára Würtz het prachtige pianokwintet van Robert Schumann opgenomen, samen met zijn 3e strijkkwartet. De CD komt uit bij het label Brilliant Classics en wordt op 5 oktober vanuit de Spiegelzaal in het Concertgebouw te Amsterdam gepresenteerd. Dat is tevens live te horen op radio4. Het kwartet is met en zonder Klára Würtz te boeken voor 15-16!

–  het Prazak Quartet heeft ter gelegenheid van Shostakovich’ jubileumjaar een nieuwe CD opgenomen met strijkkwartet nr. 14,  2 stukken op. 36 en strijkkwartet nr. 15

– het jonge Duitse Signum Quartett breidt ook zijn discografie uit. Tijdens de ICMA (international classical music awards) 2014 kregen zij de prijs voor beste CD, voor hun CD ‘no. 3’ met werk van Berg, Bartók en Schnittke. De jury oordeelde: ‘Three Quartets n. 3 by the 20th-century composers Bartok, Berg and Schnittke show completely different styles, ranging from late romanticism to folk inspired rhythms and apocalyptic eclecticism. The Signum Quartet finds the right concept for each of these works and their performances combine enthusiasm with unfussy and transparent playing.’
In het najaar verschijnt hun vijfde CD bij het label Capriccio met werk van Debussy, Ravel en Thomas Adès (Arcandiana, 1998).
Het kwartet is diverse periodes in Nederland in 15-16. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Leana Furman.

– ten slotte het Britse Doric String Quartet: 22 september ziet de eerste CD met altiste Hélène Clément het licht, met alle Haydn opus 20 kwartetten. Later dit jaar neemt het kwartet de 2 strijkkwartetten van Janácek op en kamermuziekwerken van en met de Australische componist en altist Brett Dean. En als dat nog niet genoeg is: in 2015 komt een dubbel CD met alle opus 76 kwartetten van Haydn. Dit alles bij het label Chandos.

la fabrique des regards | Studio Hermelijn © 2020