Aanstaande concerten en hightlights

Terwijl het huidige seizoen op z’n einde loopt,  de brochures voor het volgende seizoen aan het verschijnen zijn en de programma’s voor seizoen 16-17 worden samengesteld, attendeer ik jullie graag op een aantal concerten, radio-uitzendingen en tournees van diverse (internationale) ensembles de komende periode:

 

Doric String Quartet

Het Britse Doric String Quartet was afgelopen weekend te horen tijdens de NTR Matinee in de Grote Zaal van het Concertgebouw met het Radio Filharmonisch orkest olv Markus Stenz. Ze speelden ‘Absolute Jest’ van de Amerikaanse componist John Adams. Hier vertelt Adams zelf over zijn compositie, die gebaseerd is op de strijkkwartetten van Beethoven.

Het kwartet is de komende tijd nog in Nederland voor het Zoom! Festival, 6 en 7 juni in Rheden (een initiatief van het Ruysdael Kwartet) en op het Delft Chamber Music Festival (31 juli-9 augustus)

 

Ruysdael Kwartet

Het Ruysdael Kwartet speelt 5 april in Splendor Haydn’s laatste zeven woorden en ‘Fratres’ van Arvo Pärt.

Daarnaast is het kwartet druk bezig met de voorbereidingen voor de eerste editie van zijn eigen Zoom! Festival in Rheden, dat van 4 tot 7 juni plaatsvindt.

 

Fine Arts Quartet & Cristina Ortiz

Het Amerikaanse Fine Arts Quartet tourt na Pasen met Cristina Ortiz langs de kamermuziekpodia met een bijzonder Saint-Saëns programma:

Woe 8 april Nijmegen om 20.15 uur

Do 9 april Tilburg om 20.00 (dit concert wordt opgenomen en op 19 april uitgezonden door omroep MAX tijdens het avondconcert op radio 4)

Vr 10 april Concertgebouw Kleine Zaal om 20.15 uur

Za 11 april TivoliVredenburg, Hertz om 20.00 uur

Zo 12 april Tiel, Agnietenhof (zonder Cristina Ortiz) om 14.30 uur

 

Trio Suleika

Op zondag 12 april speelt het Trio Suleika in het Zondagochtendconcert in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Het concert is live te horen op radio 4 om 11.00.

 

In mei komen nog 2 jonge Duitse kwartetten naar Nederland:

Signum Quartett

Do 7 mei Stadspodia Leiden, Aalmarktzaal om 20.15 uur

Za 9 mei Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam om 20.15 uur

 

Schumann Quartett

Za 16 mei in TivoliVredenburg, Hertz om 20.00 uur

zo 17 mei in Muziekgebouw Eindhoven 15.30 uur

la fabrique des regards | Studio Hermelijn © 2020